Billig fragt fra 29 kr. Hurtig levering 1-2 hverdage Sikker betaling med Quickpay Åben 24/7 på info@petty.dk

Tips Om Hunde og andre gode råd

Tips om hunde, gode råd og gammeldags huskeråd, vil vi her gerne dele med jer. Indlægget vil udvikle sig efterhånden, – og skulle du sidde inde med tips om hunde, gode råd/erfaringer hører vi gerne fra dig på: info@petty.dk så vi kan dele disse guldkorn med andre 🙂

 

Generede ører hos hunde: Hunden går og ryster med hovedet, klør sig måske på øret/ørerne. Det kan betyde der er irritation i øregangen, ofte fordi der sidder lidt snask og irriterer (det bliver ofte værre når det er varmt), og hvis du er vaks til at reagere kan du lave en blanding af 1/4 del eddike (hvid) og 3/4 del vand som du kommer lidt af ned i øregangen (brug evt en tom flaske fra noget ørerens el. andet med en lang tud), – det gøres ved at holde op i øret og sprøjte lidt ned i øregangen, og derefter gnubbe lidt nede ved øreroden. Lad det være lidt og tør let efter med en klud nede i øregangen for at få det snask op der har løsnet sig når hunden har rystet på hovedet (for det vil den gøre). Vigtigt!! at temperere væsken inden brug, ved lige at sætte det i noget varmt vand, da det gør ondt at få hældt noget i øret der er køligt. Denne behandling kan i  mange tilfælde forhindre en infektion, og er et råd givet af vores dyrlæge. Er der derimod mistanke om at der ER opstået infektion (der ser rødligt ud i øret), så brug altid specialfremstillet ørerens (fås hos petty.dk), da det både renser, smører og lindrer et irriteret øre, og er der tvivl om hvor fremskreden en infektion, så søg ALTID dyrlæge. 

Potebetændelse mm.: Får hunden en rift e.a. i potehulen/poten, kan det blive irriteret og genere hunden. Hunde reagerer ofte ved at slikke i det der irriterer, og det kan udvikle sig til infektion. Her kan man ofte tage problemet i opløbet, ved at duppe poten med mellemrum i løbet af dagen med Atamon. Dette gælder også andre smårifter. Vores første hund fik potebetændelse, og vi søgte dyrlæge – og betalte en formue i behandling, medicin osv. Da den fik det anden gang, hørte vi fra en ældre dame om Atamon, – prøvede det – og det tog det. Det kostede 7.95 (dengang). Siden har vi duppet mange rifter med Atamon…… både hos hund og kat.

Hotspot hos hunde: Er en yderst generende hudsygdom hos hunde som kræver dyrlægebehandling. Jeg vil ikke gå dybere ind i selve hotspot sygdommen, men dog lige nævne, at det kan opstå hele året men især når det er fugtigt og varmt. Observerer du begyndende hotspot er det afsted til dyrlæge, da det udvikler sig lynhurtigt og er meget smertefuldt for hunden. Jeg vil dog komme med et lille råd: sørg for at trimme din hund jævnligt (og især i fældning) så der kommer luft til huden, tør den godt efter evt. bad, og især hvis den har badet i saltvand, så skyl den efter hjemme og tør grundigt. Sørg for at holde din hund fri for lopper og andre parasitter. Når det er sagt, og hunden er kommet i behandling, kan det være svært for den ikke at ville slikke……. og her kan man med held smøre lidt pebermyntegel rundt om såret (lidt fra såret, aldrig nå såret), for hunde kan ikke lide pebermynte, og vil derfor ikke slikke. Men det er vigtigt at det først gøres når hunden ER i behandling, for selvom den er i behandling og får kløestillende, kan den godt komme i tanker om at slikke fordi der er noget der er anderledes. Man giver jo som regel sin hund krave på, – men på denne måde kan man give den en lille “krave-pause”.

Spisevægring hos hunde: Har din hund en periode hvor den ikke rigtigt vil spise, – så kan du ofte med held gå ud og sprede maden over græsplænen (indenfor rimeligt område), – det kan skærpe hundens interesse, giver den en udfordring og er super god træning. Ofte vil hunden få interesse for maden på denne måde (med mindre den absolut ikke kan li det), – da den instinktivt ved at der kan komme andre og tage det.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *